В ефира на  bTV депутатът Ивайло Мирчев от ПП-ДБ предложи да

...
В ефира на  bTV депутатът Ивайло Мирчев от ПП-ДБ предложи да
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Преди да дадем БТР-и на Украйна, трябва да проверим годни ли са

В ефира на  bTV депутатът Ивайло Мирчев от ПП-ДБ  предложи да предоставим на Украйна 100 бронирани машини от запаса на Министерство на вътрешните работи. Засега това е единствено концепция, която ще бъде импортирана като план на решение в Народното събрание. Предложението разгорещи пристрастеностите в Народното събрание.

Можем да дадем 100, най-вече БТР-и, от запаса на Министерство на вътрешните работи

„ Бях сюрпризиран, че в Министерство на вътрешните работи има толкоз доста бронирани машини, тъй като това е средство за водене на война – за ликвидиране. Министерство на вътрешните работи няма такива функционалности. Да кажем, че това е завещание от един различен исторически стадий. Много значимо е да забележим в какво положение са “, разяснява в предаването „ Тази заран “ по bTV Йордан Божилов, някогашен зам.-министър на защитата в кабинета „ Петков “.

По скоро ще помогнем, тъй като тези, които не са в придвижване и приложимост ще могат да бъдат употребявани за аварийни елементи, сподели той

Божилов напомни, че превозването на военна техника е безценен развой. По думите му в случай че закараме в Украйна нещо, което не е годно за приложимост, това ще има отрицателно въздействие, както за украинската войска, както и за имиджа на България.

„ Може би би трябвало да се ревизират първо машините – да минат някакъв обзор и профилактика в заводите на „ Терем “ към МО, които са профилирани в поддръжката на такава техника, и чак тогава да се вземе решение “, предложи някогашният зам.-министър.

Гледайте целия диалог във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР